torstai 16. toukokuuta 2013

#73 Vaida II

En oo varmaan koskaan selittäny teille oikeasti hirveesti mitään edes vaidasta ?! minkälainen se on luonteeeltaa, yms.


Vaida II
syntymävuosi :1998
säkä: 147.8
re: 90cm
 ko: helppo A, kilpailu kansallisia
Isä: Vaks
Emä: Aida

© AO 2010
Vaida on siis syntynyt Virossa 1998 ja ilmeisesti kaupungissa nimeltä Vaida. se on ollut varsasta asti hyvässä kodissa virossa. siellä se oli n. 6vuotta ja myytiin suomeen ratsastuskouluun. siellä se oli 2 kk. vaida inhosi kertakaikkiaan olla tuntsarina ja heitti aina jonkun alas tai jäi maneesin keskelle mököttänytkään eikä liikkunut minnekkään. kaikki varmaan voi kuvitella minkälaisia jotkut tuntsarit ovat?! pänkkejä ja ilkeitä ! sitä se oli silloin kun se oli ihan nuori.


sitten vaida myytiin, koska se ei yhtään tykännnyt olla sielä. se myytiin siis vaidan entisille omistajille, jolta me ostettiin vaida. se oli kuulemma silloin alussa ollut kans vähän semmoinen kuriton poni, jota ei oltu kunnolla edes koulutettu. kaviot otettiin raipan kanssa ja muuta. sitten sen käytös parani suuresti eikä ole tehnyt enään mitää tyhmää sen jälkeen. entinen omistaja kilpaili vaidalla helppo A:luokkaa ja kilpaili myös kansallisella tasolla. vaidahan on oikeastaan yleisponi, mutta koulupainoitteinen. vaidahan hyppää kyllä hyvin, mutta paremmin menee koulua. siitä ei voisi tulla esteponia jollekkin joka hyppää ehkä metrin ratoja. sillä on hypätty kisoissa 90cm ratoja. vaida on helppo lastaa ja kengittää + raspaa.

juu otin koneesta kuvan kun ei antanu tallentaa
© AO 2010
vaida on tosi kiltti poni. tykkää olla huomion keskipiste ja nauttii harjauksesta. vaidaa on helppo ratsastaa jos on tomera ja ei luovuta. testaa kyllä jokaista pientä ratsastajaa että ei esim. nosta laukkaa tai ei vaan liiku.



Löysimme vaidan hevostalli netistä. etsin ja etsin kunnes löysin tämän ihanan ponin. kävimme sitten katsomassa vain vaidaa, ja päätimme että otettaisiin se. sitten vaida muutti heinäsin tilalle joka oli siis myös ratasastuskoulu. olimme siellä 9kk kunnes vaihettiin laakspohjaan. nyt siis poni on laakspohjassa ja menomme näyttää tältä ! :) kehittynyt(kö?)

huhtikuussa 2012

toukokuussa 2013


~ mellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin