perjantai 3. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 + tallipäivä videopostaus

Monissa blogeissa on ollut tää postaus ja mun mielestä näitä on kiva lukea. Joten nyt aattelin tehdä tän itsekin, mut parin päivän jälkeen tulee sitten jotain kuulumispostausta ja silleen. Eli tässä erikoispostauksessa kerron minun ja vaidan vuodesta, kilpailuista, treeneistä ja kaikenlaisista tapahtumista, kerron myös bloginpuolella tapahtuneista 'isoista' jutuista ja linkkailen jotain videoita yms.

Muistakaa linkata bloginne !! http://mellujavaida.blogspot.fi/2013/12/linkkaa-blogisi-arvostelen-sen.html  nyt saa myös linkata ne jotka ei ole mun rekisteröityjä lukioita eli KAIKKI saa linkata! myös tähän postaukseen voi linkata blogeja
Tammikuu
Tammikuussa oltiin oltu vasta 1 kuukaus laakspohjassa ja mulla ja vaidalla oli vähän ongelmia ratsastuksessa, siis siinä että saisin sen kulkemaan rehellisesti peräänannossa. Treenailtiin silloin Sonjan tunneilla 2 krt viikossa ja sitten aloin vain kehittyä sillä eteenpäin ja vaida alkoi myös kulkea oikeinpäin.



Helmikuu
Helmikuu meni myös treenailessa ja mulla ja vaidalla alkoi sujumaan jo ihan hyvin. Mun mielestä ei tapahtunut suurempia juttuja silloin?! Kävin paljon pelloilla ja kentällä kun silloin oli hyvät hanget. Harjoiteltiin myös tunneilla kouluohjelmaa kun sitten hetkenpäästä oli laaksarissa koulukilpailut niin alettiin jo rataa harjoittelemaan. Myös hyppäsin silloin ekat estekisat jossa menin 60cm ja tuli puhdas rata eli 0-0.




Maaliskuu
Siirryin silloin Iian koulutunneille ja alettiin treenailla ihan kunnolla koska kuun lopussa oli meidän ekat seurakoulukilpailuit ja menin siellä helppoB3, meillä meni ihan ok ekoiksi kisoiksi, saatiin 54% ja  muistan vaan että vaida oli vähän tahmea ja mua jännitti tosi paljon.


Huhtikuu
Tallillamme oli seurakoulukisat ja ne meni aika huonosti, vaida oli tosi laiska ja saatiin prosentteja 54 niin ne oli kyllä ihan sen aika huonon radan arvoiset. Tää kuukaus ei menny kans kummosemmin et tälläst perus treenailua.





Toukokuu
Ilmat olivat jo alkaneet lämmetä ja päästiin uittamaan hevosia. Meillä oli myös katrilli Muijalan koululla kun siellä oli jotkut markkinat tai jotkut niin meitä pyydettiin sinne joten menimme. Alettiin jo aikasin sitä katrillia harjoittelemaan, ja se meni aika hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Tässä kuussa ei vissiin ollutkaan kisoja ollenkaan mut ahkerasti treenailtiin koska sit kesäkuussa mentiin muutamat kisat. Kävin tuolloin vielä ahkerasti hyppäreillä.







Kesäkuu
Kesäkuussa oli mulla ekat ulkopuoliset kisat Tuusulassa ja Kahvimaalla. Kisat menivät hyvin tuusulassa, olin kolmas joka  ei sijoittunut ja kahvimaalla sain prosentteja 62 ja en tiedä monesko olin. Jos kiinnostaa kisatulokset niin menkää katsomaan sivu: 2013 kilpailukalenteri. Sain myös blogin puolelle 30 lukijaa.










Heinäkuu
Kävin yhdet kisat roution tallilla jotka meni ihan ok, on mennyt jotain paremminkin. Tässä kuussa ei oikeen tapahtunut mitään erikoista. Hyppäreillä kävin vielä kesälllä satunnaisesti, välillä oli 2vk taukoa.




Elokuu
Elokuussa oli kolmet kisat, kahdet seuraeste ja yhdet seurakoulu. Meidän tallilla oli siis estekisat ja molemmissa menin 70cm, ekoissa niissä sain puhtaan radan ja niistä tuli punavalkoinen ruuske kun se oli cleanroad ja sit toiset estekilpailut oli derbykentällä ja vaida kielsi kolmannelle esteelle joten tipuin sieltä :D sitten ne koulukisat oli karjalohjalla joissa menin ihan hyvin ja vaida oli radalla kiva. Treenailtiin myös paljon toi kuukausi koska olin menossa aluemestaruuksiin ja sain muuten elokuussa alueluvan. Hyppäsinkin estetunnilla melkein joka viikko kun piti treenailla niihin estekilpailuihin ja mulla oli myös synttärit ja koulut alkoivat.







Syyskuu
Syyskuussa oli mun ekat aluekisat ja ne oli henkilökohtaiset aluemestaruudet. Ne meni tosi hyvin ekoiksi aluekisoiksi ainakin mulle, vaida oli tosi hyvä radalla ja rata oli aika vaikea niin olin tosi tyytyväinen. Tässä kuussa oli myös hevoset stadikalla -juttu ja loppukuusta huomasimme että vaida ei ollut normaali, se alkoi ontua koska vaida oli ollut tosi pitkässä kengässä kauan niin sitä alkoi sattumaan.





Lokakuu
Huomasimme että vaida ei ollut vieläkään normaali joten päätettiin käyttää se klinikalla. Vaidalla oli siis tosi pitkässä kengässä ja sen jalka oli mennyt outoon asentoon niin sille tuli siis kintereeseen niveltulehdus niin sitten sinne laitettiin piikki ja lähdettiin kotiin päin. Vaidaa piti taluttaa pari viikkoa ja kaikki olikin sitten hyvin kun sai alkaa ratsastaa ja enään ei ontunut. Olin myös Hihs:sissä torstaina ja perjantaina kavereideni kanssa ja siellä oli super hauskaa.





Marraskuu
Tässä kuussa ei oikeen tapahtunut mitään, treenailtiin paljonn mut vaida ei ollut oikeen hyvä vielä silloin taisiis se meni pää pystyssä kun sillä oli ollu paljon sitä lomaa kun se ontu niin toi kuukausi oli aika vaikea. Kävin katin kanssa myös ypäjällä, olin sen mukana kun hänellä oli maajoukkukatsastukset ja silleen niin yövyttiin sitten sielä ja oli kans kivaa.




Joulukuu
Joulukuu oli tosi kiireinen kuukausi ja tapahtui aika paljon kaikkea. Alkukuusta alettiin vuokraamaan Fannia joka on ollut kiva juttu vaikka yksi tunti oli aika kamalaa.. :D Mut vaikka oon fannilla menny jotain 7 kertaa niin oon oppinu sen kanssa tosi paljon! Tuli joululoma koulusta ja todistus oli ihan hyvä, ka oli 8,2.  Oli myös meidän seuran joulujuhla ja sitten oli jouluaatto ja sain kivoja lahjoja. Blogissani täyttyi  myös yli 50 lukijaa.












Tämmönen vuosi meillä! Toivottavasti jotakin edes vähän kiinnosti haha xD

Eilen (torstaina) tein videopostauksen tallilla ja laitan sen nyt tähän mutta sitten parin päivän päästä tulee kuulumispostausta että laitan sen myös sinnekkin. kommentoikaa mitä tykkäsitte?! :)


Joo eli LINKATKAA BLOGEJANNE! Ei tarvii olla rekisteröitynyt lukija vaan ihan kaikki ssaa linkkaa, voitte linkkaa tähän postaukseen tai siihen viralliseen ja jos teillä on vaikka kaksi blogia niin molemmat saa linkata :)

~mellu

10 kommenttia:

  1. kiva vuosi ja ihana video :)

    VastaaPoista
  2. jee laitoit ton kohan mis mää oon xDDD ja kuuntelin just tota iken biisii ja toi huopaaa :)))) ja kiva video ja muutenki koko postausss <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha joo ja toi on hyvä biisi ;) jep huopa on ihan kiva ;);) kiitti katiii<3<3

      Poista
  3. http://tiitishorselife.blogspot.fi/?m=1

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja siis blogi kertoo musta, 14-vuotiaasta tytöstä ja hänen ratsastuksistaan ratsastuskoululla ja välillä muuallakin. Välillä tulee myös lifestyle tyylisiä postauksia. Pääsääntöisesti silti hevosblogi :)

      Poista
  4. Www.aadanponiielamaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  5. http://tavoitteellistaratsastusta.blogspot.fi/

    VastaaPoista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin