torstai 9. tammikuuta 2014

Haaste Hevosenomistajalle

  Tämä haaste on tarkoitettu niille jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.


K E R R O   H E V O S E S T A S I :   R O T U ,   T A S O   J A   H I E M A N   L U O N N E T T A .

Ponini nimi on Vaida II eli kutsumanimeltään Vaida. Syntynyt 1998 eli tänävuonna 16vuotias rodultaan eestinhevonen. Vaida osaa koulupuolelta helpon A:n asiat ja on kilpaillut myös kisoissa sitä mutta ei vielä minulla. Estepuolella vaidalla on hypätty kisoissa ratana 90-100cm mutta jossakin luokassa jonka Vaida on mennyt niin uusinta on ollut 110cm. Entisillä omistajilla Vaida on kilpaillut kansallisia kilpailuja myös.

Luonteelta Vaida on kaikinpuolin todella kiltti. Se ei koskaan tahalteen satuta ketään. Vaida on todella herkkä poni varsinkin päästä, sitä ei saa vetää päästä hirveesti ja jos se on vaikka kiinni kunnolla jossakin niin se voi saada jonkun pienen vetopaniikin. Vaidaa on todella helppo käsitellä kaikinpuolin, välillä se vähän yrittää temppuilla mutta se antaa helposti periksi jos sitä taluttaa/ratsastaa määrätietoinen ratsastaja. Vaidan kanssa voi tehdä vaikka mitä silloin kun hän luottaa ihmiseen.



H E V O S E T   V A I   P O N I T ?   M I K S I ?

tällähetkellä ponit, koska ne on niin semmoisia aivan erinlaisia kun hevoset, kun ne on niin pieniä, mutta sitten ponivuosien jälkeen hevoset. Kuitenkin jos nyt ostettaisiin/otettaisiin ylläpitoon niin hevonen kumminkin koska joutuisi siitä sitten luopumaan ponivuosien jälkeen.

E N S I M M Ä I N E N   H E V O N E N   /   P O N I ,   J O L L A   R A T S A S T I T   I T S E N Ä I S E S T I   E N E M M Ä N ?
 
Vaida eli nykyinen ponini. Olin ennen vaidaa siis ratsastuskoulussa ja siellä menin joka tunti erillä ponilla tai hevosella.

K U M P I   P A R E M P I ,   K E N G Ä T Ö N   V A I   K E N G Ä L L I N E N ?   H E V O S E S I   K E N K I E N   K O K O ?   ( J O S   S E   O N   K E N G Ä S S Ä )

No tietenkin kengällinen hevonen ainakin minun mielestä, jos ajattelee nyt semmoista harraste/kilpahevosta. Kengätön hevonen olisi mun mielestä enemmän semmoinen hevonen jossain villihevosena että ne vain syö pellolla heinää ja kulkee vapaasti missä vain. Itse kyllä pidän enemmän kengällisistä hevosista ja tulen aina pitämään niillä kengät. En yhtään tiedä Vaidan kengän kokoa valitettavasti :s




K L I P P A U S :   P U O L E S T A   V A I   V A S T A A N ?

Tämä riippuu mielestäni siitä missä hevonen asuu, liikutetaan yms. Maneesitallilla jossa on vaikka lämmitetty maneesi tai ihan normaali ei lämmitetty ja hevosella on pitkä karva niin miksei voisi klippaa, ja hevonen liikkuu useasti. Jos hevonen on jollain pienellä tallilla jossa ratsastetaan kentällä eikä karvaa ole hirveästi ylimääräistä niin en klippaisi. Varsinkin talvella ei kannata turhasta klipata koska kun hevonen on kaikkine loimineen tarhassa, niin sen ei tee mieli yhtään liikkua kun on jotain 100 loimea päällä, niin se voi sitten paleltua enemmän jos ei liiku.


T A R H A A V A T K O   H E V O S E S I   Y K S I N   V A I   L A U M A S S A ?   M I K S I ?
Vaida tarhaa tällähetkellä Allun kanssa koska kun ei riitä välttämättä kaikille olla kokopäivää tarhassa niin silloin joku päivä joutuisi olla puolipäivää. Kesällä aika isolla laitumella Vaida tarhaa 1-2 eri hevosen kanssa koska niillä ei ole aikaa kinastella kun ne syövät koko ajan.

R A T K A I S E E K O   H E V O S E S S A   E N E M M Ä N   S E N   L U O N N E   V A I K O   U L K O N Ä K Ö   ( K U T E N   V Ä R I ) ?
Tietenkin se luonne on kaikista tärkein mielestäni, koska en ostaisi hevosta joka on luonteelta todella huono mutta ulkonäöltään täydellinen. Ennemmin ostan hevosen joka on luonteelta täydellinen ja en ole oikeen koskaan nähnyt hevosta joka on todella ruma. Tietenkin ulkonäkö on plussaa. No värillä ei ole oikeen väliä mutta sekin tuo paljon plussaa.


M I L L A I N E N   O N   H Y V Ä   H E V O S B L O G I ?
Mun mielestä semmoinen että siinä on siisti ulkoasu, se mun mielestä näyttää sen että blogiin on panostettu. Sitten siellä tulisi postauksia 3-4 kertaa viikossa jossa on riittävästi hyvälaatuisia kuvia ja mielenkiintoista, ei liian älypitkää tekstiä ja aina välillä videopostauksia. Aina välillä erikoispostauksia ja välillä kuulumispostauksiakin.


P A H I N   T I P P U M I S E S I ?

Olen mun laskujen mukaan tippunut noin 10 kertaa eikä koskaan ole ihan hirveitä käynyt, ei ole niinkun murtunut mitään paikkoja. Ehkä pahin oli kun tipuin Fannilta, lonkka oli todella kipeä enkä voinut ratsastaa viikkoon ja kävely teki hankalaa ekat kolme päivää ja siihen sattui todella paljon, käytiin myös kuvauttamassa se mutta siinä ei ollut onneksi mitään.
Olen tippunut myös esteellekkin monta kertaa mutta niistä ei jäänyt mitään pidemmänaikaisia sattumisvammoja. 



K U I N K A   M O N T A   L O I M E A   H E V O S E S I   O M I S T A A ?

Kun Vaida tuli meille niin sen mukana tuli ihan oikeasti jotain 14 loimea ainakin. Ja sitten olemme itse ostaneet ainakin 3 loimea eli jotain 17 loimea Vaidalla on?!


K U I N K A   U S E I N   H E V O S E S I   L I I K K U U ?

Vaida liikkuu yleensä 5 kertaa viikossa, riippuu aina vähän mutta kesällä yleensä se 5-6 kertaa ja talvella kun treenataan niin en osaa sanoa. Vaidalla on yksi ihan kokonainen vapaapäivä, riippuu sitten että onko sitä toista vapaapäivää, jos ei ole niin sitten on kans yksi kevyempi päivä jolloin irtojuoksutetaan tai mennään ilman satulaa tai talutellaan.

O L E T K O   V A R O V A I N E N   V A I   " U H K A R O H K E A "   R A T S A S T A J A ?

En osaa tuohon vastata että jompikumpi. Tutulla hevosella jolla menen paljon niin olen uhkarohkea, mutta jos tulee jokin vieras hevonen tai semmoinen kenen kanssa mulla on huonoja muistoja niin olen kyllä aika varovainen. Sitten kun olen saanut sitä luottamusta juuri siihen hevoseen niin voisin sanoa siinä vaiheessa vasta itseäni uhkarohkeaksi.

Haastan Idan, Bean ja KAIKKI MUUT HALUKKAAT jotka omistavat hevosblogin saavat tehdä tämän!! :)
 
 
Ajattelin tehdä tässä lähipäivinä  jonkun mielipidekirjoituksen, mutta en ole vielä päättänyt aihetta. Mistä sinä haluaisit että tekisin mielipidekirjoituksen?
a) Kilpahevosista
b) jostain muusta, ehdota?

~mellu

2 kommenttia:

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin