keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Ratsastusta kylmässä

moikka! Hrr.. nyt on selvästikin ilmat kylmänneet ja luntakin on onneksi tullut jo ja taivas on alkanut kirkastua! Täällä päin on ollut pakkasta 12-15° ja ratsastus ei ole hirveän mukavaa, pitää sitten mennä ihan kunnolla ettei palellu. Eniten tulee jäiseksi naamasta, sormista ja sitten varpaista ja jaloista..

No mennäämpä itse asiaan. Maanantaina vaidalla meni mun pikkusisko ja mulla oli sitten tallivapaa koska ulkona oli niin kylmä että ihan turha sinne on mennä palelluttamaan itseään.
Tiistaina eli eilen mulla olisi ollut tunti Fannilla mutta pakkasrajan vuoksi (12°) joutui tunnit perumaan joten menin sitten itsekseni Fannilla ja Vaidalla myös.

Mun piti tehdä teille tallipäivä kuvina -tyyppinen postaus mutta napsasin kuvia vaan sitten fannista eli en jaskanut enään lopuksi kuvata yhtään. Tähän tulee vähän aluksi sen tyyppinen postaus mutta olkoot. :D

Tallille menin jossain kello 17.00 ja menin suoraan alatalliin hoitamaan Fannin.


Harjasin sen siis, laitoin etujalkoihin bootsit(mite ikinä kirjotetaankaanXD) ja takajalkoihin suojat. Satuloin ja suitsin + laitoin loimen päälle mutta tässä ei ole nyt kuvaa siitä.


Sitten menin maneesiin ja alkoi kaikki huollot. :D Eli satula vyötä kiristettiin ja kaikkea mahdollista väänneltiin.

Tänään olin Fannin kanssa vähän nössöllä päällä. Tai siis minä :p. En oikeesti tajua mikä muhun meni mutta en varsinkaan aluksi uskaltanut ratsastaa sitä kunnolla eteen joten mentiimpä sitten jotain mummoravia.. Tää kaikki nössöily johtuupi siitä kun tipuin sillon kun se tunti oli aika kamalaa. :( Mutta oikeesti en tajua et miks olin niin peloissaan eilen.. Olin itse hermostunut kun äiti opetti yritti opettaa mua muka josta mä raivostuin sille ja varsinkaan siis aluksi siitä ridauksesta ei tullut mitään.
Mutta olin jollain keskiympyrällä ja tein aika paljon siirtymiä ravista käyntiin.

kaikki ratsastuskuvat © Jenna-Julia Rissanen
Nää jotkut kuvat jotka ei ole tärähtäneitä on siis napsastu videolta, mutta tää alin kuva on otettu kuvana. Nyt siis osaan ottaa koneella screenshtin videolta joten ne ei ole tärähtäneitä niin nytten alkaa tulemaan enemmän ratsastuskuva mitkä nyt talvella on jäänyt aika vähäseen..

Fannin taikajalat :D 


Kuva on alkuverkasta^


Eilen en tehnyt hirveesti erinlaisia tehtäviä nössöilyn takia. Kun olin mielestäni tehnyt alkuravit niin istuin alas ja tulin aina välillä yhtä puomia. Fanni oli oikein kiva kaulasta mutta se oli toooosi laiska.


Sitten otin laukkaa, mutta tässä ei ole nyt kuvia laukasta kun kuvaaja lähti pois maneesista kun aloin laukkaamaan. Laukkaa en mennyt ihan hirveästi kun tuntui että koko ajan joku oli tiellä. Nostot oli aluksi huonoja, mulla ei ollut kannuksia niin se vähän myöhässä nosti ne laukat et se lähti vähän kiitoraviin ja sitten vasta nosti kun toisen kerran pyysi. Tuntui vähän siltä että Fanni oli hidas pohkeelle, mutta lopuksi sain sen tosi kivaksi.


Sitten otin loppuravit ja Fanni kulki tarpeeksi eteen ja oli oiken rento ja kuunteli paremmin pohkeita kun aluksi.


Jospa ensikerralla olisin paljon rohkeampi ja uskaltaisin ratsastaa Fannia kunnolla, koska sitten kun sitä ratsastaa hyvin niin Fanni on super hieno! No tästä saa ainakin luottamusta koko ajan enemmän ja enemmän.

Sitten kun olin hoitanut Fannin niin menin ylätalliin Vaidan luokse. Tein pikaharjauksen ja laitoin 2 fleeceloimea sille päälle koska tuolla on niin jäätävän kylmä!! Menin Vaidalla ilman satulaa ja se oli aika pehmeä alusta asti. V:llä oli tosi paljon virtaa ja se halus vaan juosta ja juosta. Tein voltteja ja jotain lisäyksiä jotka menivät tosi hyvin! Sitten tein 2 laukannostoa, vaidalla siellä laukassa ilmansatulaa pysyminen on vähän vaikeaa koska sillä on kova säkä. Annoin välillä ravata pitkin ohjin. Sitten menin loppukäynnit. Vaidalla menin siis aika kevyesti vaan :)


Tänään en mennyt kouluun koska on vähän kuumetta ja paha olo. Huomenna kuitenkin menen! Ja tänäään en siis mennyt tallille mutta huomenna varmaan menen vaikka en ratsasta vaidaa huomennakaan. Perjantaina menen Iian tunnille Vaidalla :)

 Vaida joulukuussa

Niistä blogiarvosteluista vielä, tämän viikon perjantaihin asti voi vielä linkata blogeja vaikka tähän postaukseen tai sinne viralliseen linkkaamispostaukseen. Yritän saada tehtyä blogiarvostelut ensiviikolla kun nyt ei ole vähäänaikaan kokeitakaan :--)

~mellu

4 kommenttia:

  1. http://celinavaida.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. miks sä aina valitat kaikissa postauksissa että sulla on kylmä? etkö tajua että afrikan lapsilla niiin kuuma ja sä valitat kylmästä. Arvostaisit sitä miten sulla on asiat. Menetyt just yhen lukijan..... ( sori kommentoin vanhaa postauksee mut ei kai haitttaa)

    VastaaPoista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin