tiistai 16. heinäkuuta 2013

#110 marella ja este- ja koulutunti

moi ! 

eilen mulla oli estetunti. mentiin jotain 70 cm esteitä. vaida oli super hieno! ei kietäny kertaakaa ja meni ku tykki kaikista! virtaa riitti :) aluksi tultiin että on puomi - ristikko - puomi jutskaa. meni tosi hyvin aluksi vaan ei oikeen löytynyt rytmiä mutta sitten loppua kohden siihen löytyi. sitten tultiin parin esteen kanssa epämäärästä kahdeksikkoa. aina esteen jälkeen piti olla joko vasen tai oikee laukka ja sit siinä myös harjoteltiin lyhyitä teitä. sitten tultiin kans erilaisia ratoja. puomi tais tipahtaa kerran kun poni lähti tosi kaukaaa hyppyyn :D mut hyvin meni ja poni oli tosi hikinen tunnin jälkeen :)
juuu on laadukas :D sori koht saatte järkkärikuvii!
tänään menin ennen mun tuntia marellan. laitoin sen mössöt ja harjasin + laitoin tietty kuntoon. menin pikkumaneesissa koska isosmaneesis oli iian tunnit ja ulkona tuuli niin paljon ni maneesi oli tähän tapaukseen hyvä vaihtoehto.

olen ennenkin kävässy marellan selässä mut en menny niin kunnollla ja silloin se ei mennyt ihan nappiin tai meni se ihan hyvin mut nyt meni paljon paremmin! aluksi kävelin ihan jotain 10 minuuttia ja käynnissä se oli tosihyvä. sitten siirryin kevyeenraviin ja tein paljon avoja ja sitten työskentelin ympyrällä. asettelin sitä paljon sisään. meillä meni vasempaan kierrokseen paljon paremmin. en itse osannut varmaankaan ratsastaa sinne oikeeseen kierrokseen mut siis meni seki ihan hyvin. sitten annoin kävellä jotai 5 minuuttii ja sitten aloin laukassa työskentelemään. laukassakin se oli hyvä mut mä en osannu ratsastaa sitä laukassa kunnolla läpi. mut se ei kumminkaan mennyt ku hirvi mutta silleen semmonen jännä muoto ei siis tommonen kun noissa kuvissa mut whatever ... :D 

hieno marella! ite tyksin jotenki täst kuvast :D

marella ratsasuksen jälkee :) 
sitten mulla oli iian tunti lindan kanssa. verkassa se ei tuntunut hirveen hyvältä. se tuntu kaameen tahmeelle ja silllee. mut sit ku siirryttiin isoonmaneesiin ja tunti alkoi niin oli jo paljon parempi ! tehtiin aluksi silleen että oltiin uran sisäpuolella ja yritettiin saada ulkopohjetta läpi. sitten tehtiin kans silleen että mentiin radan poikki aina peiliä päin joka oli siis pitkänsivun keskellä. sitten esim tehtiin avo vasempaan ja sitten taivutettiiin siinä kunnolla vasempaan ja sitte jatkettii sinne vasemmalle ja sitten taas poikki radan ja siitä sitten oikealle sama juttu jne. meijän molempien ponit ei oikeen reagoinut ulkopohkeeseen. iia sitten tuli vaidan selkään ja meni joku 10 min. eka vaida testas sitä mut sit se tajus et se oikeesti vaatii siltä ni alko toimii paljon paremmin! se meni hienosti iialla. sitten hän hyppäs vielä tildan selkään ja mä annoin vaidan kävellä siinä hetken aikaa. sitten otin ihan laukkaa ja se oli tosihyvä! super kevyt kädelle ja kunnioitti paljon paremmin ulkopohjetta. sitten otettiin pitkät loppuravit ja se oli sit siinä! 


vaida kerjäs herkkui :3
huomenna vaidan vapaa ja sitten torstaina entiset omistajat tulee katsoo :) ! varmaaan sitten torstaina tuleee postausta ellen keksi huomenna jotain erikoisempaaa ... :) 

~ mellu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin