lauantai 1. maaliskuuta 2014

Viikon kuulumiset

 Moikka! Pitkästä aikaa taas perus kuulumispostausta! Tää viikko on ollu mulla ja Vaidalla super hyvä! En oo vielä kertonukkaan teille että tuottiko Veeran ratsastus tulosta.. ;)

No tuottihan sen! Veera oli siis mennyt Vaidalla 5 kertaa lomamme aikana ja ekoilla kerroilla oli ollut poni vähän kankea mutta siitä oli tullut super hyvä! Sunnuntaina mä menin sit Vaidan selkään ja tunnustelin ponia että minkälainen se on. Heti aluksi poni oli todella pehmeä ja kuunteli hyvin pohkeita. Olin niin happy koska pitkästä aikaa se kulkee oikein päin heti alusta saakka. En nyt muista enään että mitä teinkään silloin mutta se oli ainakin lopuksi super hyvä, vähän jäykempi oli oikeeseen kierrokseen.

Maanantaina pikkusisko meni Vaidalla ja poni oli kuulemma ollut tosi hyvä.

Tiistaina mä menin Iian koulutunnille. Mä en nyt kunnolla muista mitä me tehtiinkään mutta aluksi ainakin teimme voltteja minne sattuu, välillä oli 10m ja välillä 15m. Vaida oli vähän pitkänä mutta heti kun siirryimme keskiympyrälle niin aloimme taivuttelemaan niitä kunnolla ja sitten tehtiin jotain väistöjä siinä kai?:p Ja kun Vaida oli ollut sinne oikeeseen kierrokseen vähän jäykempi niin sain sen siinä hyvin läpi ja Vaida kulki niin hyvin kevyenä muodossa ja hyvin eteen. <3 Laukassa me sitten vaan keskiympyrällä tehtiin nostoja ja välillä siirtymisiä raviin ja uusi nosto. Tunti meni siis todella hyvin :)!

Keskiviikkona pikkusisko meni ja torstaina myös!

Perjantaina mulla oli taas Iian koulutunti. Menin kävelemään alkukäyntejä ulos ja otettiin poseerauskuvia :-D

 Verkassa se oli vähän jäykkä mutta sain kumminkin nopeasti hyväksi. Tunnilla tehtiin tällä kertaa vähän erinlaista juttua ja tää oli kyllä todella rankkaa mulle ja varsinkin teki  ponille hyvää tämä treeni :D Eli siis oli 2 tolppaa laitettu maneesiin ja menimme yhden tolpan ympärille tekemäään volttia ja tolppa oli siksi että ympyrän keskipiste pysyisi samassa kohtaa koko ajan. Ja voltilla siis me asetimme ponit ulos ja vähän takaosaa kans ulospäin. Aluksi tämä tuntui mulle ja Vaidalle vaikealta mutta koko ajan parani. Poni oli aika laiska tunnin aikana joten sitä piti koko ajan melkein käskeä eteen. Sillä on ollut nyt tosi rankkaa viimeiset 4 päivää joten kai se on ihan ymmärrettävää et ei jaksanut juosta niin ahkerasti kuin yleensä. :D Sitten teimme samaa juttua laukassakin ja vasemmassa kierroksessa se oli paljon helpompaa ja Vaida oli tosi kevyt! Kuitenkin sitä piti käskeä koko ajan eteen niin mä olin ihan hiestä märkä. Sitten välillä tehtiin niin että mentiin suoraa uraa pitkin ja aina kulman kohdalla 90° kulma, eli käännettiin ulko-pohkeella.



Loppuraveissa Vaida oli tosi kiva ja liikkui hyvin eteen.

<3 poni tunnin jälkeen
Tänään mentiin jossai 12 aikaa tallille, kerrankin päästiin valosan aikaa. Tarkotuksena olisi mennä kunnolla maastoon mutta ajattelin että voisin mennä testaamaan kenttää ja sitten pellolla ja kierrellä ympäri tallia.


Muistan kun noin 1kk sitten Vaidalle syötettiin sitä hiekkaapoistavaa ainetta(en nyt muista mikä oli nimeltään) niin silloin Vaidan maha oli ihan turvonnut kun sillä oli vähän hiekkaa siellä ja muutenkin se söi tosi paljon heinää ja kaikkea.. Nyt se on tosi hyvässä kunnossa, eikä enään liiku pallomahansa kanssa. :D


Menin siis tänään aika kevyesti eilisen rankan treenin jälkeen. Eka menin kentällä joka oli tosi hyvässä kunnossa! Oli aika lämmin ja siellä vähän taivuttelin ja ravailin ja tein muutamia käynti-laukka siirtymiä, jotka on sujunut tosi hyvin. Sitten lähdin kiertelmään pellolle.


Sielläkin menin pienellä ympyrällä ja poni tuntui todella hyvältä.



super hieno ponny<3

  

Tänään menen Amandalle yöksi ja huomenna menen Amandan mukana Ypäjälle! 
bye

~melisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin