lauantai 29. maaliskuuta 2014

Rataharjoitukset + Koulukisat

Moikkamoi!

Kuten otsikosta huomaattekin niin meidän kahden päivän sisälle ollaan mahdutettu rataharjoitukset ja koulukisat. Viikonloppu oli ihan hyvin onnistunut, molemmissa radoissa oli hyviä puolia sekä myös huonompia. Vaikka pisteemme ei ollut ihan huiput niin opin parin päivän sisällä paljon ja nyt vaan treenaamme niitä asioita ja kuten valmentajani sanoi äidille että paljon kisoja nyt niin saadaan sitä rutiinia. Mutta kerron vähän nyt kumminkin kuulumisia ;)




Jeeee mun kauan odotetut housut tulivat! Yli kaksi viikkoa sitten tilasin horsepro:lta tämmoiset Pikeurin Piana kontrast - suklaan ruskeat housut. Nää on mun mielestä aivan sika ihanat(vaikkaitsesanonkin), tykkään jotenkin tosi paljon tästä väristä ja sit noi kivat blingit korvaa kaiken ;)








Ja siis torstaina kävelin Vaidan kanssa vaan tunnin ja taivuttelin sitä, eli oli tämmöinen vähän löllömpi päivä.

Perjantaina oli siis mulla Iian rataharjoitukset. Menin ton helppo B:3 jonka starttasin siis seuraavana päivänä kisoissa. Se oli hyvää harjoitusta toi rataharjoitukset, koska löysin niissä suurimmat virheet ja korjasin ne, ja sitten kisoissa mä en tee samaa tyhmää virhettä. Menin verkkaamaan noin 1h ennen, alkuksi siis tietenkin kävelin pitkään ja Vaida tuntui ihan hyvältä.


(kuvat on tosi huonoja perjantailta..)




Ja siis rata meni ihan okei, raviohjelma oli mun mielestä aika hyvä ja ei tullu suurempia virheitä, laukannostot oli tosi hyvät, mut sit ne LAUKKAVOLTIT!!!! Argghh en tajuu mikä mun pääs kiersi, mut ne piti olla 15m mut sit tein ne n. 10m. Ja muutenkin enemmän huolellisuutta ois tarvinnut tossa laukassa koko ajan mut ei se nyt niin kauhee ollutkaan, kun sain sitten asiat lopuksi korjattua kun radan jälkeen korjattiin siis kaikki virheet. Me korjattiin laukkavoltit, jotka saatiin taas kulkemaan hyvin.


pohje _hieman_ takana(ko?)

Yllätyin aika paljon prosenteista kun toi ei mennyt ihan nappiin, eli laskuissa oli säätöä mutta saatiin pyristettynä 61%, en muista paljonko tarkalleen mutta suurinpiirtein ton verran. Kai se sitten menikin ihan hyvin.

Illalla meitä seurasi sitten nimittäin ponin letitys ja kamojen putsaus ja muutenkin viimeistely kisoja varten. Meidän leteistä tuli ihan oikeasti aika järkyttävät… Tässä kuvassa ei ehkä näytä niin pahoilta, mutta arvatkaapas minkälainen siistitukka sieltä kurkisteli! :D Mutta onneksi sitten aamulla saatiin ne kuntoon ja kehdattiin mennä vetämään yksi rata!





Toistan, luokkana siis toimi tuttu ja turvallinen helppoB:3 ja siinä oli tullut ihan hirveästi lähtöjä, suurinpiirtein 60 joten se luokka piti jakaa. Olin luokassa 2b ja se siis ratsastettiin ulkokentällä! Oli tosi kiva mennä kentällä kun Vaidakin tykkää enemmän juosta siellä.







Lähdin tuntia ennen mun lähtöä (mun lähtö oli 13.00 ja lähdin 12 aikaan) kävelemään ulos. Menin melkein heti selkään taivuttelemaan ponia joka tuntui ihan hyvältä. Ravasi hyvin eteen ja teki makeita laukannostoja. Iia auttoi mua lopuksi vähäsen verkassa ja poni tuntui oikein kivalta, varsinkin laukassa! 






Kun menin radalle tunsin että vaida oli ravissa vähäsen etupainoinen. En nähtävästi antanut sen kovin häiritä vaan yritin ratsastaa sitä pohkeella eteen.






Rata meni ihan hyvin, laukassa mun mielestä vaida oli paljon parempi ja hienompi! Pituushalkaisijalle tuli ihan ok, vähän kiemurtelua paperissa ainakin luki mutta itse en tuntenut mitään! Voltti kahdeksikko meni ihan sujuvasti, nelikaarinen myös mutta olisi tässä ravikohdassa voinut olla pyöreämmällä kaulalla. Laukannosto oli tosi hyvä ja se laukkavoltti kans suotava. Kokorata leikkaa - keskellä ravia niin se meni mun mielestä aika hyvin. Sitten kun siellä lopussa tuli se pitkin ohjin se puolikas osa keskiympyrästä niin siinä se meni yhdessä kohdassa raviin ja siitä tuli pieni tahtirikko.




Olen ihan tyytyväinen rataan. Paremmin olisi voinut mennäkkin mutta hyvin nää meni kauden ekoiksi kisoiksi. Prosentteja tuli jotain 57,8 , lähemmäs siinä 58. Tuomari vaikutta aika tarkalta ja tiukalta mutta todellisuudessa en tiedä mitä oikeasti oli. Tästä on hyvä jatkaa treeniä ja aloittaa kisakausi!


(kaikki kuvat harmillisesti verkasta)




Tein teille pienen koostevideon radastani, olisin mielelläni laittanut kokonaan mutta äiti kuvasi sen, eli se heilua aika paljon mistä milloinkin joten ette olisi kestänyt katella yli 4 min sellaista :D.

Mitä tykkäsitte tästä postauksesta? Tässä oli aika hyvin kuvia nyt mielestäni :) Kommentteja ois kiva lueskella, ne antaa lisää motivaatiota kirjottaa ja muutenkin ne oikeasti ''parantaa''


Tämmöinen viikonlopun aloitus meillä, miten teillä on avautunut kisakausi? ;)

2 kommenttia:

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin