tiistai 18. maaliskuuta 2014

Lämpimät ilmat takaisin!

 Moikka kaikille! Teen nyt tämmöisen aika nopean postauksen, teki niin mieli kirjoittaa ja pitäisi vielä lukea englannin kokeeseenkin. Mulla on siis ollut nyt paljon kokeita ja ne on mennyt aika hyvin, kemian alkuaine kokeesta, eli siis siinä oli niitä esim. Hiili - C yms, niin sain siitä siis 10! En ois uskonu koska en ole mikään hirveän hyvä varsinkaan fysiikassa!! ja kemiassa, mutta kyllä se kemia tuntuukin vähän helpommalta. :D Nyt on enään 2 koetta niin tää suurin koeruuhka on ohi.

Eli siis otsikosta päätellen meillä oli viimeviikolla aivan mahtavat kevät-kelit! Kenttä oli täydellisessä kunnossa, lämmintä oli korkeimmillaan 10° ja aurinko paistoi ihanasti ja vaatettakaan ei tarvinnut tukkia montaa kiloa päälle. Mutta tietenkään ei se 'kevät' kauaan pysynyt joten viikonloppuna satoi sitten ihan kunnolla sitä lunta.. 
Mutta nyt onnneksi se on sulannut aika paljon :D 


Ah toi kenttä oli niin hyvä! Kuva on siis perjantaina otettu ennen koulutuntia. Ja se koulutunti meni tosi hyvin. En jaksa kertoa nyt hirveästi siitä koska en muista kunnolla yksityiskohtia koska onhan siitä aikaakin vähäsen. Alkuun se oli aika laiska koska en kerennyt oikeen verkata eli en saanut ratsastettua sitä kunnolla eteen, ja en ollut laukannutkaan jossa se 'avautuisi' eli liikkuu tosi hyvin eteen. Ravissa tehtiin voltteja sinne tänne, eli ei ollut mitään tiettyä tehtävää. Vaida teki super hyviä laukannostoja, harjoiteltiin silloin vähän sitä helppo B:3 'n laukkaohjelmaa. Ne 15 metrin voltit ei ollut niin hyviä mutta mukiin meneviä, ja laukassa se ei irronnut niin hyvin sieltä sisä-kuolaimesta eli se ei ollut vetreä sisälleppäin. 

Torstaina kävin ilman satulaa Vaidalle ja se oli tosi kiva. Tykkään niin mennä ilman satulaa sillä koska vaikka sillä on aika kova säkä, niin sillä on tasaiset askeleet joten siellä ei pompi ja säkä ei paina kun istuu. Ja Vaida ottaa tosi hyvin avut ja kun se on niin herkkä istunnalle niin ravista käyntiin siirtymällä ei tarvii melkein ollenkaan pidättää ohjasta.
  
 

Tänään oltiin taas Vaidan kanssa kouluvalmennuksessa. Aluksi taas oli vähän laiska mutta ei niin laiska onneksi kuin perjantaina. Teimme aluksi niin että jokaisella pitkällä sivulla 2 volttia, ja voltit oli 10m. Voltilla piti irrotella poni todella hyvin sisäänpäin eli aika rajusti sai asettaa sisälle, ja sitten kun tuntee että poni antaa sieltä periksi niin sitten hellää sisäkäsi ja sitten voi uudestaan asettaa. Oikeeseen kierrokseen Vaida antoi nopeammin periksi siinä asetuksessa ja taipuikin sitten oikeastaan molempiin suuntiin tosi hyvin! 


Nykyään meillä ei ole Vaidan kanssa oikeastaan toi muoto ongelmana niinkuin nyt talvella oli. Nyt Vaida pysyy tasaisena hyvässä muodossa joka on parantunut huimasti.



Hieman alhaalla toi pää.. XD

Sitten siirryttiinkin keski-ympyrälle ja siinä teimme aluksi ravi-käynti siirtymiä. Nää siirtymiset on aika helppoo meille, taino siis Vaida tekee tosi semmosia tasaisia siirtymiä että ei tule semmoisia 'töksähdyksiä' vaan siirtyy tasaisesti siihen askellajiin mihin pyydän. Otettiin sitten kans laukkaa siinä keski-ympyrällä ja Vaida tekee ihan supermegahienoja laukannostoja! Siis ihan oikeasti, se ei oo tehnyt tällä tunnilla yhtään huonoja nostoja eikä nyt vähäänaikaankaan ollenkaan. Se käyttää siinä nostossa tosi hienosti taka-osaa ja nostaa kuitenkin samalla etuosaakin ja muoto pysyy pyöreänä. Huomaa että Vaida tykkkää paljon laukata ja tehdä nostoja, vaikka en edes jossain vaiheessa ollut lähelläkään pyytänyt laukkaa niin se teki itsekseen hienoja nostoja!


Ja sitten otettiin lopuksi vielä helppoB:3 'n laukkaohjelmasta laukannoston ja sen 15m laukka-ympyrän. Siinä ympyrällä mun piti irrottaa kunnolla Vaida sisälle päin ja lopuksi se oli todella kiva siinä ja taipui tosi hyvin laukassa, varsinkin vasemmassa kierroksessa!

Tunti meni siis tosi hyvin ja tästä on hyvä jatkaa. Ainiin Vaida menee pikkusiskon kanssa estekisoihin viikonloppuna ja se on mun pikkusiskon ensimmäiset estekisat ikinä niin ne starttaavat ristikkoluokan+60cm.

lopuksi tietenkin poseerauskuvia!
En tiedä oliko tää postaus kovin mielenkiintoinen mutta luulen että tää on parempi kuin ei mitään. Aattelin että voisin ensiviikonloppuna kun mulla on kisat niin tehdä siitä päivästä vaikka mydayn kuvina?! Ja muutenkin mulla saa toki heitellä erikoispostaus ideoita koska oon niin huono/laiska keksimään yhtikäs mitään.

<3
~melisa

2 kommenttia:

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin