keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Tiistain kouluvalmennus

Moikka! Eilen mulla ja Vaidalla oli Iian kouluvalmennus joka meni tosi kivasti ja tunti oli opettavainen ja tehtävät teki tosi hyvää mulle ja Vaidalle. Tein pienen videokoosteen tunnista joka on tuolla vähän lopummassa :)


Mun tunti alkoin kello 18, ja alunperin mun piti olla Katin kanssa tunnilla mutta hän ei päässyt joten Essi tuli mun kanssa sitten. Vaidalla oli ollut edellinen päivä vapaata koska pikkusisko oli jossain koulujutussa ja mä olin vähän kipeän oloinen ja ihan väsynyt joten en jaksanut mennä ollenkaan. Mutta siis verkassa se tuntui ihan mahdottomalta, menin 20minuuttia aikasemmin tuntia verkkaamaan ja Vaida tuntui aivan mahdottomalta kun oli tosi jäykkä ja ei halunnut mennä alas. Mutta heti kun siirryttiin pikkumaneesin puolelle niin tapahtui taikoja! :D Tai ainakin tuntui siltä, koska Vaida oli sen jälkeen tosi hyvä kaulasta, oikein taipuisa ja pehmeä kädelle.

Ensin oltiin keski-ympyrällä ja siinä vaan yritettiin saada sopivaa rytmiä. Aika pian vaihtui tehtävä, eli mentiin vähän uran sisäpuolella, asetettiin poni ulospäin ja sitten pikkuhiljaa alettiin työntämään sisäpohkeella ponin takaosaa ulospäin että siitä tulisin jonkinsortin sulkutaivutus. Tehtiin sitä aika pitkään ja sitten vaihtelimme suuntaa. Vaida oli ihan kiva siinä, oikeassa kierroksessa oli vähän enemmän vaikeuksia mutta sitten sekin alkoi sujua hyvin ja huomasi kuinka poni muuttui paljon vetreämmäksi. Kun tuo tehtävä sujui ongelmitta niin teimme ihan samaa harjoitusta, mutta jossain keskikohdassa vaihdoimme asetuksen sisäpuolelle ja sen tarkoitus oli että tulisi avotaivutus. Vaida oli aika kiva sitten kun piti vaihtaa sitä asetusta, se muuttui vielä enemmän pehmeäksi ja mulle tuli hyvä fiilis.

pahoittelen näiden muutaman ratsastuskuvan laatua, napsasin nämä videolta koska halusin kumminkin postaukseen ratsastuskuvia niin olisi teillekkin varmaan kivempaa :) 

 En oikeen jaksa alkaa hirveesti selittelemään koska pitää alkaaa kohta lukemaan äidinkielen kokeeseen. Mutta sitten otimme keski-ympyrälle ja nostimme laukan. Laukassa yritettiin kans mennä uran sisäpuolelle ja otettiin siis koko ura käyttöön. Siinä haluttiin että ponit tekisivät pientä avotaivutusta sisäänpäin, alussa Vaida mutkitteli ja oli vaikeuksia mutta kyllä se sujui parisenkertaa ongelmittakin. Annoimme sitten kävellä ponien pitkin ohjin hetken aikaa.
Vaida on tässä vähän luotiviivan alapuolella eli hiukan etupainoisen näköisenä tässä kohdassa, mut onneks ei ole paljoon!
 Sitten otettiin taas ohjat käteen. Nyt varsinkin tässä vaiheessa kun Vaida ei ole heti yhtä hyvä kun kesällä, niin ainakun olen antanut kävellä pitkin ohjin ja otan ohjat takaisin käteen niin ei mene hirveän hyvin aluksi. Pitää vähänniinkun aloittaa homma alusta.. Joten se oli aika vaikea saada hyväksi, kun vasta lopussa niin se antoi hyvin periksi, nyt ainakin tiedän että ensikerralla en anna pitkiä ohjia jos haluan pitää ponin hyvänä koko tunnin. Laukattiin siis toiseen kierrokseen ja tehtiin samaa tehtävää. Sitten otin loppuravit ja siinäkin tein silleen että toisella pitkällä sivulla asetus ulos ja toisella sisään. Vaida tuntui lopuksi taas tosi hyvältä.

Tunti meni tosi hyvin kuitenkin mun mielestä, ollaan nyt paljon kehitytty sairasloman jälkeen koska kun miettii mitä se oikeasti silloin saikun jälkeen oli. Onneksi Veera-Liisa ratsastaa Vaidaa kun ollaan poissa niin se saa varmasti ponin liikkumaan hyvin niin siitä on sitten meillekkin apua.

Alla vielä pieni koostevideo tunnista :)



Tunnin jälkeen kun talutin vielä Vaidaa isossa maneesissa niin Johanna kysyi haluisinko käydä vähän ravailemassa ilman satulaa Chakilla. En ole siis koskaan mennyt sillä mutta mitä nyt tolla kerralla vaikutti niin se vaikutti ihan kivalta. Chakilla oli tosi kova säkä oikeasti, en pystynyt menemään kunnolla mutta mentiin semmoista aika hidasta ravia ja muutenkaan en oikeen osannut ratsastaa sitä oiken kunnolla. :D


rakastan niin paljon sen silmiää<3

Miltä teidän mielestä meidän meno näyttää? Otan mielellään myös rakentavaa kommenttia vastaan mutta kuitenkin muistakaa että ette ole minun valmentajiani ja parhaiten uskon omaa valmentajaani mutta siis kumminkin miltä teidän mielestä meidän meno näyttää? :)

~mellu


2 kommenttia:

  1. Mun mielestä te meette tosi hyvin ja Vaidalla on kiva muoto, mutta se näyttää vähän että se olisi pohkeen takana. Kokeile joskus ratsastaa sitä enemmän pohkeen ja ohjan väliin ;) mut ootte tosi hyvä pari ja Vaida on hieno poni! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitti! :3 ja joo huomasinkin kun katoin tota videoo et se oli vähän laiskalla päällä. varsinkin aluksi kun ei olla laukattu vielä niin silloin se ei kulje niin hyvin eteen kun laukan jälkeen, ja noi videot on alkutunnista joten siis ei laukattu vielä noissa ravipätkissä! mutjoo kiitti asiallisesta kommentista :))

      Poista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin