sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Hyvin ja hyvin hunosti mennyt valmennus

 Moikka! Tän viikon sisään on mahtunut aika paljon kaikenlaista ratsastuksen parissa. On tullut niitä hyviä hetkiä ja vähän huonompiakin. En voisi ollenkaan kuvitella että parin päivän sisällä on mennyt aivan järkyttävän huonosti ja sitten heti melkeen aivan todella hyvin.

Keskiviikkona pikkusiskoni meni tallikisoissa helppo C radan ja niillä meni aikas hyvin! Tuli 2. sijalle ja prosentitkin 71% ja risat. Eli ei yhtään hullummin! Torstaina Vaidalla oli vaan kävelemispäivä ja pääsi vähän juoksemaan pikkumaneesiin vapaasti. Perjantaina mulla oli Iian tunti, joka ei mennyt oikein hyvin...


Ei tekisi yhtään mieli kirjoittaa perjantain tunnista koska se meni oikeasti aivan hirveästi. Poni kulki kuin hirvi ja en osannut yhtää ratsastaa. Kerron kuitenkin blogissani epäonnistumisista koska ne kuitenkin kuuluvat lajiin ja itse tykkään myös lukea semmoisia blogeja jossa kerrotaan onnistumisista ja epäonnistumisista. Epäonnistumiset on normaaleja, ne kuuluvat tähän lajiin. Ilman epäonnistumisia ei erota niitä hyviä hetkiä.



 En kerro nyt kauheasti siis siitä tunnista koska en muista kauheasti, mutta aluksi se meni ihan hyvin, ravissa teimme ravi - käynti siirtymiä ja poni tuntui ihan mukavalle. Alettiin melkein heti laukkaamaan joten siinä meni siis kaikki ihan pieleen. Ei mitenkäään ollut peräänannossa, jos Vaida ei alussa ole ollenkaan peräänannossa laukassa niin ei ole myöskään koko lopputuntina. Se on ihan varma,  tunnenn ton ponin niin hyvin ja se on aina tapahtunut noin, joka on tosi ärsyttävää. Eli en voinut työskennellä ollenkaan kunnolla joka ärsytti tosi paljon. Joten siinä meni siis koko lopputunti pilalle, tässä on vaan kuvia alkutunnista kun poni kulki jotenkin oikeinpäin.




Lauantaina Vaidalla oli hieronta, jossa sitten selvisi että poni oli tosi hyvässä kunnossa, ei mitään jumeja tälläkertaa joka on hyvä juttu. Hieroja sanoi että Vaida oli saanut tosi paljon lisää lihasta koska se on kulkenut oikeinpäin (paitsi mun tuntia lukuunottamattaXD).

Sunnnuntaina eli tänään mä sitten ratsastin ponin itsenäisesti. En vois uskoo et se meni niinkin kivasti kun miettii perjantaita.. Se oli tosi kiva ratsastaa, en mennyt kuitenkaan kauaan koska sillä oli hieroja joten kaikki askellajit läpi.



Keventelin aluksi ja tein paljon isoja voltteja. Silloin se oli parempi vasemmalle kuin oikealle. Ja mä oon semmoinen, että sinne suuntaan minne hevonen on parempi niin menen sitä paljon enemmän kuin toista suuntaa, mikä ei tosiaankaan auta yhtään vaan pitäisi jankkaa sitä vaikeempaa suuntaa jotta sinnekkin menisi hyvin. 



Eli siis sitten tein ihan perus kahdeksikkoa isoilla ympyröillä, eli koko maneesi oli käytössä ja pitkän sivun keskeltä menin radan poikki ja vaihdoin suuntaa - siinä tulee mentyä yhtä lailla molempaa suuntaa niin saan sitten työstettyä sitä vaikeempaa suuntaa, joka auttoi paljon! Nyt tiedän että oikeasti pitää tehdä työtä sen eteeen jotta sen saa molemmin puolin hyväksi.




En ihan kauheasti laukannut koska huomasin selkeästi sieltä päin että se on hierottu, varmaan hieronnan seurauksena sillä oli vähän jumissa jotain niin laukkasin pari kierrosta ympäri maneesia jotta paikat voisi ''avautua'' ja voitteko uskoa se oli ihan eri hevonen kun silloin perjantaina. Ihan kun koko sitä tuntia ei olisi ollut olemassa, ihan normaalisti se laukkasi nätisti. :D 


käsi missä oikeeen oot??!!?!



Olin tosi tyytyväinen Vaidaan. Tiistaina mulla on kouluvalmennus ja sitten saatiin vihdoinkin sumplittua kisat! Eli ens la on kotisillantallilla koulukisat jossa menemme k.n specialin.

Mua mietityttää yks pikku hassu juttu. Onko mulla enään ketään lukijoita? O.o Mulla on bloggerin kautta 60 rekisteröinyttä lukijaa ja bloglovinin puolella vähän yli 20. En millään nyt saa tietää onko ketään enään messissä lukemassa blogiani, joten olisi kiva että voisitte vaikka tähän postaukseen pistää jotain kommenttia? Ja postausideoita saa aina laitella, niin saatte jotakin teille mieluisia postauksia. En tee mydayta!!


2 kommenttia:

  1. Kiva postaus :) ! Voisitko tehdä videopostauksen tai vaikka varustepostauksen ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) voin tehdä molemmat joskus, varustepostauksista tulisi tosi pitkä joten olis hyvä jakaa videot osiin esim. Riimut ja riimunnarut yms ja semmoisia mitö te halustte nähdä vaidan varusteista!

      Poista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin