torstai 8. elokuuta 2013

#123 kouluvalkka ja irtojuoksutusta

moi :) ! 

anteeks ku en oo nyt hetkeen postaillu, taino ei siitä kauaa aikaa kummiskaa oo mut kumminki. mun piti tehä tää postaus teille jo eilen mut oli niin kova ja raju ukkonen et alko jo pelottaa ni aattelin sit sammuttaa koneen. salamoi ihan ssairaasti ja tuli isoja salamoita ja kaikkea :D ! mut nyt heräsin äskö ni nyt sit tätä postausta aatttelin kirjottaa :--) 

tiistaina mulla oli koulutunti klo 4. menin tallille 3 ja monica otti vaidan sisälle syömään ni mun ei tarvinnut hakea. harjasin sen ja menin verkkaamaan. verkkasin lindan ja tildan kanssa pikkukentällä. nyt on tosi kiva ku sinne on tullu aidat ni se näyttää nyt  jotenki kentältä! ennen oli tosi vaikee jotenki hahmottaa se ja meni kaikki jutut päin mäntyä kun ei ollut aitoja ni en osannu oikee hahmottaa! verkkasin jotain 10 minuuttia. sitten alkoi tunti. aluksi mentiin keskiympyrälle, ja ihan vain käynnissä tehtiin pysähdyksiä jotka meni hyvin. sitten ravissa jatkettiin niin että tehtiin käyntiin siirtymiä tai pysähdyksiä. molemmat meni tosihyvin ja muutamat käyntiinsiirtymät kans meni todella hyvin, ainakin iia niin sano! sitten tehtiins sitä aika kauan ja sen jälkeen tehtiin muutamat peruutukset jotka meni kans hyvin, mut sit ku pysähdyn ni vaida haluais laittaa päätä ylös! sit laukassa ei hirveesti tehty mitään, mut nostettiin lyhyensivun keskeltä laukka ja sit vaan työskenneltiin ja ennen taas lyhyttäsivua raviin ja samasta kohtaa laukkkaa jne.. tunti meni kokonaisuudessaan hyvin! sen jälkeen laitoin nopsaa ponin pois ja oli kari vepsän hevosten käsittely kurssi! 

se oli todella hyvä, saatiin tosi paljon vinkkejä lastaukseen ja ihan maastakäsittelyyn ! se kesti 4 tuntia ja oli ihan hintansa arvoinen =)

keskiviikkona mä menin itsekseen ja sen jälkeen vähän irtojuoksutusta ja maastakäsittelyä.
tulin tallille jossain 5 aikaa. meniin monican kanssa samaa aikaa. harjasin ponin siinä käytävällä.


käveltiin alkukäynnit pellolla. sitten ratsastettiin maneesissa koska oli aika pimeetä ja tuntu siltä et alkais satamaan. aloin heti ravamaan kun päästiin maneesiin koska oltiin kävelty jo aika pitkät alkukäynnit. poni tuntui ihan hyvälle, ei mikään paras mut ei huonokaan. ei taipunut oikealle hirveän hyvin. sitten aattelin laittaa yhden puomin ja menin sitä ravissa ja sitten myös laukassa. vaida ei laukassa ollut mikään maailman paras, heti ku se näkee et mennään jotain puomia niin haluu mennä enemmän pää pystyssä. mut sit sain sen lopulta ihan hyvin peräänantoon. sitten mentiin taas kiertämään pellolla ja sitten takas talliin. 

tallissa sitten pesin vaidan ja vein hetkeksi ulos. 
sillä on niin ihanat ripset mun mielestä ;3
 sitten laitoin kaikki kamat pois ja lähdin sitten pikkumaneesiin irtojuoksuttamaan ja sitten tekemään niitä maastakäsin juttuja. aluksi annoin sen juosta irti, eka sitä piti hoputtaa mut sit se ihan innostu ja teki hienoja vaihtoja ja ravia ja laukkaakin ;-) se oli oikeesti tosi hieno, kumpa se aina liikkuis noin isosti ja lisäis tolleen aina ravia :--)
 
 niin hieno<3
oispa se tommonen aina !<3



 sitten vein sen talliin ja ottelin siitä vähän kuvia. 

mun poni tässä kohtaa nappas kärpäsen suuhunsa kun sitä ärsytti kun se pörräs sen turvan ympärillä, no mikäs siinä ottaa se suuhun !
 kun se kärpänen on niin pieni ni se jäi jonnekki tonne vaidan suuhun niin se yritti saada sitä kovasti pois! no sitten hän sai sen kielen päälle ja nielas sen

sitten alko tosi paljon väsyttää<3


 
että tällästä nyt lähipäivinä! 
tänään on pikkusiskon tunti ja en tiiä meenkö tallille. mulla on klo 14 kampaaja ja laitan raitoja ja sen jälkeen meen luultavasti kaupunkiiin! 
 oon päättäny jo aikalailla kuvapostaus 3 ne kuvattavat aiheet. nyt saisi vielä vähäsen niitä ehdotella niin oisi sopiva määrä! kiitos :-)

ja mitäs tykkäsitte tästä postauksesta? '
 
~ mellu

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus. :) Täs näit ehotuksii:

    1.Lempi vaate
    2.lempi paikka
    3.lempi kirja
    4.hassu kuva vaidasta
    5.sade :D

    VastaaPoista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin