lauantai 13. syyskuuta 2014

Uusi hevonen: Fendi

Moikka! Pyydän vielä anteeksi tuhannesti, viimeksi tein postauksen yli kuukausi sitten.. hups! Mutta kun toi koulu alkoi niin en oo vaan ehtinyt kerta kaikkiaan mitään tehdä blogiin liittyen, enkä oo myöskään kameraa jaksanut raahata talllille joten ei ole ollut mitään kuvamateriaalikaan. Mutta syyskuun alussa mulle tuli se uusi oma hevonen. Nyt sitten kerron vähän siitä jotain ja viimeaikojen kuulumisia :)

(postaus saattaa olla aika pitkä ja kuvia on PALJON!!, joten kannattaa varaa lukemiseen aikaa ;-))


Eli siis tämän uuden hevosen nimi on Fendi 2567. FWB tamma, Säkä n. 161cm, ei oo hirveen iso mutta todella sopivan kokoinen. Fendillä on kisattu alue ja kansallisia luokkia vaB tasolla hyvin tuloksin mutta teknisesti osaa enemmänkin. Sarjavaihdot yms kaikki menee tosi hyvin! 


Fendillä on myös todella hyvä suku, sen isä on Fair Play BRD ja ei. Ramon Navaro(Kyran entinen kouluratsu!!) Hyvä luontoinen(maailman kiltein), omistaa todella hyvät askeleet ja muutenkin tää hevonen on mulle todella hyvä, pääsee opettamaan mua vaativampienkin luokkien asioita.



Eli siis Fendi tuli meille ihan syyskuun alussa. Kesällä käytiin kokeilemassa sitä 2 kertaa. Se on kotiutunut tosi hyvin, ei oo mitään turhia sätkyillyt, maneesit ja kenttät näytetty ja ratsastusten jälkeen käyty kiertämässä loppukävelyt derbyllä tai puukujalla. 

Ekoina ratsastuskertoina Fendikin oli vähän ihmeissään uudesta paikasta, itsekin oli ihan vähän jännittynyt kun kuitenkin uusi hevonen yms. Ekat päivät meni lähinnä totutteluun ja itsekin tunnustelemaan miten sitä pitää ratsastaa.


Ekan koulutunnin kävin ekasta loppuviikosta, ja meni hyvin ekaksi kerraksi. Toi hevonen on niiin herkkä kädelle, siis en voi sanoin kuvailla kuinka tasainen ja pehmeä käsi pitää olla kun ratsastaa Fendillä. Toi on mulle ehkä vaikein juttu nyt aluksi varsinkin, kun menin sillä mun pikkuvaiduliinillä joka ei välittänyt mistään vaikka vähän painoi kädelle, mutta kun vaihtaa hevoseen niin siinä sen sitten viimeistään huomaa kuinka hellä sen käden pitää mulla olla. Meillä on niin paljon aikaa vielä treenata, ja tässä on tää koko talvi aikaa niin eiköhän ens kaudella sitten päästä starttaamaan ekat kisat! 

Mutta toi eka tunti meni siis lähinnä totutteluun, vaikka mun tuntikaverini meni jotain pohkeenväistöä laukassa niin mä sitten ympyrälä työstin sitä paljon. Se oli kyl aika makee tunnin lopussa! ;)

Fendin toinen kokeilukerta.
Mun valmentajan pyynnöstä Fendiä ratsastaa Veera kerran viikossa nyt aluksi, jotta se pysyisi hyvässä kunnossa koska tälleen aluksi ja kumminkin on hyvä että ammattilainen ratsastaa sen kerran viikossa läpi, se on mullekkin helpompaa ja löydän itse sen fiiliksen ''wau, tältä sen pitää tuntua''. 










ihana fendukka <3






Eilen eli perjantaina sovittiin että Iia ratsastaa Fendillä hetken aikaa, koska on sen helpompi opettaakkin sitten mua koska tietää miten tota hevosta pitää ratsastaa saadakseen kulkemaan oikein. Oli kyl tosi kiva nähdä kun Iia menee tolla sika hyvin, oioi ompa mun pikkufendi niin hieno :3





Oi vitsit et oli muuten hyvän tuntuinen hevonen mun alla! Iia tykkäs myös tosi paljon Fendistä ja sanoi että tää on oikeasti tosi laadukas hevonen. Menin siinä sitten joku 15 minuttia ja lähdin kävelemään loppukäyntejä kujalle.





<3


Ratasastuksen jälkeen siinä sitten korjattiin Iian kanssa vähän suitsia paremmiksi ja sen jälkeen Fendi pääsi tarhaan :)






Fendillä on muuten aivan sairaan paksu häntä! Vaidallakin on aika paksu ja muistan kun pidin sitä superpaksuna, mutta sitten tää.. tää on varmaan 3 kertaa paksumpi kuin Vaidan, ihan oikeasti nyt en valehtele! >:D


Tälläinen se uusi tuttavuus sitten olikin ;) 

Moni on ihmetellyt että miten Vaidalle käy, mihin se menee? Mutta Vaida ei mene mihinkään, se on meillä aina ja jäi nyt pikkusiskolleni :) Tietenkin ratsastan mäkin Vaidalla aina välillä mutta nyt keskityn pääsääntöisesti tähän Fendiin :) Blogin nimi ja banneri luultavammin vaihtuu, osoite ehkä myös koska ei tää oo enään ''mellujavaida'' aiheista koska en mä enään vaidalla niin paljon ratsasta, mutta ilmoittelen siitä kyllä sitten täällä :)

-melisa

4 kommenttia:

  1. oi että Fendi kyl näyttää ihan super hienolle noissa kuvissa missä sä ratsastat, wou! <3

    VastaaPoista
  2. On kyllä tosi hieno!!:o mistäpäin maailmaa tämmöinen löytyi? Olisi kiva nähdä videoo tämän liikkeista ja taidoista. Osaako piaffin ja passagen?:) Onnea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vautsi kiitos, se on kyllä hieno munkin mielestä :) ja ihan meidän läheltä turusta! en oSaa sanoa, saattaa osata jos ammattilainen tekee hyvin mutta tää on siiis kisannut vaB mutta osaa myöS teknisesti enemmänkin <3 joo joku päivä tulee kyllä videoo!

      Poista

-Toivon että mietit ensiksi mitä kirjoitat, epäasialliset kommentit poistan heti
-Ennen kuin kysyt minusta/vaidasta niin lue Vaida & Melisa -sivut!
-Vastaan kaikkiin asiallisiin kysymyksiin